Notowań i recenzji SAMSUNG

Recenzje klientów dla SOLID B2710

SOLID B2710

Telefon SOLID B2710 marki Samsung to synonim przygody. Podobnie jak Ciebie, nie zrażają go upadki i zabrudzenia. Dzięki jego certyfikowanej odporności na kurz i wodę możesz w pełni korzystać z życia, wiedząc, że twój telefon zawsze dotrzyma ci kroku. Wraz z doskonałymi funkcjami, ułatwiającymi aktywny tryb życia, jest znakomitym towarzyszem w każdej przeprawie. Przygotuj się! Czas na przygodę!
Średnie notowanie u klientów:
4,125 na 5
4,1
 na 
5
(48 Recenzji) 48
Otwórz skrót notowania
Szczegółowa ocena 48  - ilość opinii
5 Gwiazdki
22
4 Gwiazdki
14
3 Gwiazdki
8
2 Gwiazdki
4
1 Gwiazdka
0
Klienci, którzy poleciliby ten product znajomym: 34 na 42(81%)
Recenzje klientów dla SOLID B2710
Recenzja 1 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Warty swojej ceny

Dnia:21 wrzesień 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
telefon idealnie nadaje się do działania w ciężkim terenie i na codzien. Pewnie leży w dłoni. Funkcjonalność pozostaje na dobrym poziomie
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 2 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
1 na 5
1 na 5
Wydajność
2 na 5
2 na 5
Wzornictwo
3 na 5
3 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
2 na 5
2 na 5

Telefon, który dobrze potrafi tylko spadać i dzwonić. Było to priorytetem przy zakupie, ale jestem rozczarowany całą resztą.

Dnia:5 wrzesień 2014
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
-Telefon funkcje ma, ale albo niedziałające albo nieprzydatne.
-Zapomina ustawienia domyślnej pamięci (karta /telefon).
-Aparat fotograficzny jest bardzo kiepski - nie da się sfotografować tekstu, bo brak ostrości z bliższej odległości unieżliwia jego odczytanie.
-Karta pamięci telefonu jest zablokowana do dostępu poprzez usb i jest widoczna dopiero po zainstalowaniu specjalnych sterowników, które są dostępne tylko dla 2 systemów operacyjnych. Jest to podejście "pod prąd" w porównaniu do wszystkich innych urządzeń przenośnych zawierających kartę pamięci (sd, sd micro, itd.). Mianowicie standardem jest udostępnienie zawartości pamięci bez weryfikowania rodzaju systemu operacyjnego, co pozwala podłączyć takie urządzenie do każdego innego mającego port usb. A porty usb ma teraz choćby odtwarzacz muzyki, tablet, drukarka, kamera, komputery z innymi systemami operacyjnymi... Żeby mieć jasność: nie chodzi o wsparcie dla innych systemów, chodzi o blokadę dostępu do karty pamięci.
-W czasie rozmowy telefonicznej standardowe menu jest zablokowane i by zrobić cokolwiek więcej (np. sprawdzić ustawienia, odczytać sms, przejrzeć galerię, itd.) trzeba rozmowę zakończyć.
+Obudowa jest solidna.
+Bateria starcza nawet na kilka dni.
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 3 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

Negatywna

Dnia:29 lipiec 2014
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
Pomimo dość wysokiej odporności telefonu okazuje się, że boczne przyciski "opuszczają " swoje miejsce z dość mało ekstremalnych powodów. Przycisk od latarki odpadł po upadku z około 1m wysokości i to na dywan. Po umieszczeniu go ponownie w telefonie wytrzymał kilka dni i zaginął. Kupno przycisku jest niemożliwe. Moim zdaniem dyskwalifikuje to telefon jako produkt godny polecenia.
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 4 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Poznań
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

super telefon

Dnia:25 czerwiec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Odrazu gdy kupiłem solida to zacząłem go testować.pierwszy test to było rzucenie go na materac oczywiśćie w basenie wytrzymał. drugi test to był rzut na trawnik wytrzymał i rzuciłem go na beton i pękła szybka! widać Solid nie jest taki solidny jak zapewnia producent.
Atuty produktu: bateria
Wady produktu: aparat foto
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 5 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
3 na 5
3 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

super fon

Dnia:25 czerwiec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
kupiłem Samsunga solida b2710. I odrazy zaczęłę go testować. Pierwszy test to był wrzucenie go na materac na basenie. Później rzucałem na 5 metrów. Ale jak go rzuciłem go o beton to pękła mu szybka to było koniec mojego testowania.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
1 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 6 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
3 na 5
3 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

super fon

Dnia:25 czerwiec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
kupiłem Samsunga solida b2710. I odrazy zaczęłę go testować. Pierwszy test to był wrzucenie go na materac na basenie. Później rzucałem na 5 metrów. Ale jak go rzuciłem go o beton to pękła mu szybka to było koniec mojego testowania.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
1 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 7 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Poznan
Używam tego produktu od:Ponad 5 lat
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
3 na 5
3 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Zmiany - po co?

Dnia:19 czerwiec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Telefon jest OK, nastepca B2100,
Co podkusilo, zeby zmieniac funkcje klawiszy w dolnym, ostatnim rzedzie?
Skoro mam taki telefon kilka lat, i chce taki sam, z dodatkowymi funkcjami (GPS, kompas),
to nie mam ochoty zmieniac nawykow z szykiej obslugi klawiatury..!
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 8 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: PL
Używam tego produktu od:Mniej niż miesiąc
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
2 na 5
2 na 5
Wydajność
1 na 5
1 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
3 na 5
3 na 5
Globalne notowanie
2 na 5
2 na 5

Twardziel, bezmyślny ale twardziel

Dnia:20 maj 2014
Teoria mówi że im lepiej skupiamy się na danej rzeczy, tym lepiej to robimy. Niestety w praktyce niewieka ilość funkcji tej komórki nie przekłada się na ich dopracowanie. Np. dioda latarki mogła być po przesunięciu równocześnie lampą aparatu, który i w prawidłowym oświetleniu nie powala. Albo taka autoatyczna blokada klawiatury. Jest jednoklawiszowa (wolno się wyłącza), nie działa na przycisk latarki, i działa w systemie 0-1. Albo nie ma jej wcale albo jest tak szybka, że gdy chcąc przejść przez jezdnę uważniej rozglądniemy się to ona zdąży się zablokować. Podobnie przytrzymując "czerwoną słuchawkę" by szybko wyjść z danej aplikacji wyłączamy cały telefon. Odtwarzacz MP3 (pomijają przeciętne i niewygodne słuchawki fabryczne i problem z ich wymianą z powodu niestandardowej wtyczki) brak możliwości szukania wykonawcy czy albumu poprzez wpisywanie ich nazwy. Prócz tego nie odtworzymy utworów wg ich kolejności, tylko ich nazwy. Kontaktom z karty sim czy grupie kontaktów nie można przypisać dzwonka czy zdjęcia. Itd itp. Myśląc że taka ilość niedopatrzeń jest wynikiem wczesnej wersji oprogramowania zainstalowałem program Kies, który stwierdził iż jest ono jednak aktualne, za to namieszał we frameworks uszkadzając działanie trzech aplikacji.
Atuty produktu: wytrzymała konstrukcja, bardzo dobra bateria, latarka, nie zawiesza się, kompas
Wady produktu: brak lampy błyskowej, słuchawki na usb, kiepskie menu, kiepski aparat, brak blokady przyc. latarki, kiepskie przyciski boczne, niedopracowane funkcje, ciemny wyświetlacz, auto blokada klaiatury
-1punktów
1 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 9 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:3-6 miesięcy
Doświadczenie:nowicjusz/ka
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:11+
Funkcje
3 na 5
3 na 5
Wydajność
2 na 5
2 na 5
Wzornictwo
1 na 5
1 na 5
Jakość/Cena
1 na 5
1 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

Kiepska gwarancja

Dnia:24 kwiecień 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
W telefonie wypadł przycisk od latarki,gwarancja tego nie uwzględnia, jakiś mało solidny ten solid,
Atuty produktu: ok wytrzymuje w kiszeni z kluczami
Wady produktu: gwarancja nie uwzględnia wypadniętego przycisku
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 10 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: wadowice
Używam tego produktu od:Mniej niż miesiąc
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:6-10
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
3 na 5
3 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Po serwisie

Dnia:18 marzec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Telefon kupiłem niedawno. Po trzech dniach użytkowania zaczął się zawieszać, i było już tylko gorzej. W końcu po 5 dniach użytkowania oddałem telefon na gwarancję. Odebrałem go kilka godzin temu i póki co działa. W gwarancji piszę jakie naprawy wykonano. Jednak mam wrażenie że otrzymałem inny telefon. Naklejka pod baterią była napewno odrywana bo ma pogięty jeden róg tylko nie wiem w jakim celu.
I tu moja prośba do znawców telefonu. Jak odróżnić oryginał 2710 solid od chińskiej podróbki? Może jakieś szczegóły, wykonanie, znaki szczególne?
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 11 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Olsztyn, W-M
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:6-10
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Telefon dla ludzi praktycznych

Dnia:11 marzec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Bardzo dobry telefon, bateria trzyma kilka dni, latarka (czasem się potrafi włączyć, w poprzednim modelu tak nie było) jest niezależna od blokady klawiatury, co cprawia że łatwo i szybko możemy jej użyć. Telefon ma kompas i GPS, krokomierz także, jednak przy właczeniu wszystkiego znacznie spada wydajnośc baterii (co jest zrozumiałe, ale warte zaznaczenia). Niepotrzenie sa jakieś gry, nieusuwalne niestety. Słaby aparat fotograficzny, w sumie mogłby być lepszy albo wcale. Można powiększać czcionki, więc nawet starsi sie ucieszą. telefon jest bardzo solidny, trwały, wododporny, niestety trochę słabo słychać (w obydwie strony) - taka jest cena uszczelnienia obudowy. Telefon dla tych, którzy cenia sobie przede wszystkim długie rozmowy.
Atuty produktu: solidność, latarka, krokomierz, kompas
Wady produktu: foto, słabsza słyszalność, nieco trudne odblokowanie klawiszy
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
1 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 12 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Warszawa
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Zasadnicza wada

Dnia:6 marzec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Pytając znajomych i nieznajomych przed pozyskaniem tego telefonu, najczęściej wymienianą wadą był wystający przycisk włączający latarkę i to, że nadal działa po zablokowaniu klawiatury. Po 2 latach użytkowania muszę się z tym zgodzić. Czasami latarka włącza się w kieszeni i działa TYLKO 2 dni na jednym ładowaniu baterii.
Pomyślałem sobie, że jeżeli to jest największa wada, wszystko inne musi być najwyższych lotów. Jeżeli to ma być telefon, a nie zabawka, to polecam.
Atuty produktu: niezniszczalny, bateria, latarka
Wady produktu: latarka ;)
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
1 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 13 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Śląsk
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

XLK1

Dnia:1 marzec 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Mam tego solida z wersją softu XLK1 i narazie działa dobrze i stabilnie, nie zamierzam nim rzucać i go topić jednakże wydaje mi się że jest delikatniejszy niż mówią specyfikacje.
Atuty produktu: ładny wygląd ergonomiczny dobrze działająca klaw
Wady produktu: narazie nie widzę
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
1 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 14 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Sprawdza się

Dnia:11 luty 2014
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Słucham w wannie mp3 (czasem wpadnie do wody, ale to nic), jeżdżę z nim na rowerze (GPS) po błocie, czasem spadnie mi na beton i działa. Po prostu działa.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
1 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 15 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Warszawa
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:6-10
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Niezniszczalny

Dnia:28 grudzień 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Już przez trzy lata dzielnie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Telefonuje, SMS'uje, nagrywa ścieżki GPS z dłuższych wypadów i z codziennych treningów, sprawdza prognozy pogody w necie, robi zdjęcia (byle jakie ale coś tam się da rozpoznać). To wszystko przy każdych warunkach pogodowych - wielokrotnie topiłem go w wodzie na regatowej żaglówce i windsurfingu oraz wystawiałem na próby podczas wielogodzinnych wypraw na nartach biegowych przy bardzo ujemnych temperaturach. Zawsze wiedziałem że w razie czego uratuje mi tyłek i nigdy się nie zawiodłem.
Nie udaje że jest smartfonem - do czytania internetu, fejsbooków, itp. się nie nadaje. Jest taki jaki jest, brutalny i niezawodny i za to go cenię. I, w przeciwieństwie do smartfona, ładuje się go raz na 1-1,5 tygodnia :-)
Atuty produktu: niezawodność odporność wodoodporność
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+4punktów
4 z4 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 16 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Yelonky
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
3 na 5
3 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Pudzian przy nim to mały miki

Dnia:14 grudzień 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Już w wieku 6 lat łamałem w rękach wyciskacze do czosnku produkcji CCCP :) - niechcący.
Moc jest ze mną więc i telefony wybierałem zawsze z tych odpornych.
Pamiętacie kultowego Sharka od SynaEryka?:) Wytrzymał u mnie prawie 2.5 roku i padł.
Solid był dzielny i niestrudzony przez 3 lata. Nie cackałem się z nim. Żagle, windsurfing, woda, piach, muł, narty , śnieg, mróz, niezliczona ilość upadków, wypadnięć, utonięć lub tez innych "typowych";) zdarzeń losowych. Wszystkie przetrzymał z podniesionym czołem. Bateria nawet po 3 latach trzyma ok 4 dni, przy normalnym użytkowaniu. GPS kilka razy był przydatny, kompas już mniej;) BARDZO BRAKUJE WIFI. Szczególnie za granicą. Choćby po to aby znaleźć najbliższy hostel, lub informację potrzebną w "trasie". Wchodzisz na małą MCkawę i mając free HOTSPOT możesz szybko ogarnąć to co potrzebujesz. SOLID w tym przypadku nie pomoże - wielki minus i zasadniczo jedyny jaki znalazłem.
Szybka porysowała się po ok 1.5 roku, ale tak to jest jak sie siada na kieszeni z kluczami i telefonem. Musi się porysować:)
Załatwiło go ostatnie mycie. Niestety zatyczka od ładowania już nie była taka szczelna i ściśle przylegająca - dostało się odrobinę wody i Solid wymiękł;) Moje niedopatrzenie.
Obecnie kupuję nowy - TAKI SAM:) no może kolor zmienię.
Zdecydowanie potwierdzam jego odporność.
Jeszcze żaden telefon z serii "odpornych" "wzmocnionych" itp nie wytrzymał ze mną 3 lat w to w tak dobrej kondycji.
Duży plus za baterię, latarkę, mimo wszystko za GPS bo jest, oraz za zasięg z którym nie miałem większych problemów.
Atuty produktu: solidność gps latarka bateria
Wady produktu: brak wifi
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+2punktów
2 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 17 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Warszawa, Polska
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Wyjątkowy klasyczny pancerny telefon do wszystkiego

Dnia:8 grudzień 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Używam B2710 od 2009/2010, w zasadzie to już trzech - jeden z prywatnym numerem, jeden ze służbowym (mimo że firma daje mi do niego dotykowy smartfon), jeden dodatkowy. Absolutna wygoda, brak codziennej troski o telefon, ładowanie raz na tydzień, w awaryjnych sytuacjach GPS z mapami google'a, zdjęcia robi całkiem poprawne (2 MP, ale bez lampy), fantastyczna latarka diodowa (lepsza niż osobne produkty pod nazwą "latarka", włączana nawet przy zablokowanej klawiaturze), ładowanie telefonu raz na tydzień, częstotliwości zarówno wszelkie kombinacje GSM - europejskie-afrykańskie 900/1800, amerykańskie 850/1900, jak również 3G 900/2100 - czyli też Korea i Japonia, telefon zadziała w każdym kraju świata. Mam nadzieję że zawsze poza dotykowymi preciozjami będą produkowali takie telefony jak B2710
Ilustracje do tej recenzji
(Kliknij, aby oglądać pełnowymiarowy obraz)
Zdjęcie nadesłane przez użytkownika
Zdjęcie nadesłane przez użytkownika
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+2punktów
2 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 18 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
3 na 5
3 na 5
Wydajność
3 na 5
3 na 5
Wzornictwo
3 na 5
3 na 5
Jakość/Cena
3 na 5
3 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

"Niezniszczalny telefon"

Dnia:25 listopad 2013
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
Bardzo słabo słychać rozmówcę - oczywiście na maksymalnym poziomie nagłośnienia.
Po upadku telefonu z wysokości około metra na ziemię pękł rzekomo niezniszczalny wyświetlacz, a rysy pojawiły się już po kilku miesiącach normalnego użytkowania.
Nie ma możliwości naprawy w normalnych serwisach - pozostają tylko autoryzowane, więc bardziej opłaca się wymienić telefon na nowy innej firmy.
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
0punktów
4 z8 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 19 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Żory
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:6-10
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Wytrzymały i mobilny

Dnia:24 listopad 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Mam go już dość długo i w moim fachu (serwis tirów i dostawczych) spełnia się wzorowo. Różne upadki, kąpiele w olejach i paliwach mu nie zaszkodziły. Jedynym minusem, który mi się nie podoba to blokada klawiatury. Naciśnij i trzymaj. Za długo to trwa.
Atuty produktu: wytrzymały, odporny
Wady produktu: długi czas klawisza blokady klawiatury
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
1 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 20 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Silesia
Używam tego produktu od:1-3 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Solid vs. Nk

Dnia:10 listopad 2013
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
Od 20 lat jestem użytkownikiem różnych telefonów jednej konkurencji (N)
więc skupię się na porównaniu tego samsunga do produktów konkurencji z północy.
1. Szybka ekranu porysowała mi się bardzo mocno po godzinie noszenia razem z kluczami w kieszeni!
2. Blokada klawiatury wymaga naciśnięcia dowolnego klawisza, a potem przytrzymania [*] przez dwie sekundy - u konkurencji klawisz wyboru i [*], co zajmuje mnie czasu. Co ważniejsze, tam, blokada klawiatury nie włącza się w czasie przeglądania menu, pisania smsa itd. W samsungu czas po jakim klawiatura się zablokuje ustawia się razem z czasem podświetlenia ekranu - dziwne.
3. Latarkę można włączyć bez odblokowywania klawiatury, ale jest to dość trudne, gdyż po przeciwnej stronie obudowy są klawisze [+] i [-], których nie wolno nacisnąć, gdy chce się włączyć latarkę.
4. Wizytówki wysyła jako MMS, a nie SMS.
5. I ostatnia rzecz za którą uwielbiałem konkurencję przez 20 lat - u konkurencji każdy klawisz coś robi.
W samsungu w widoku podstawowym strzałki góra i dół nie mają żadnej funkcji, podobnie "czerwona słuchawka".
Jestem zadowolony z licznych zalet tego telefonu, ale zaskoczyła mnie liczba jego wad.
Atuty produktu: wodoodporność, stosunek jakość/cena, gps
Wady produktu: rysująca się szybka, blokada klawiatury, włączanie latarki, klawisze bez funkcji, wizytówki mms
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
+3punktów
3 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 21 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

samsung B2710

Dnia:3 listopad 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Przez rok użytkowania telefon był w różnych miejscach, woda ,piach,pył, olej,smar,pył itd. po umyciu w mydle ciągle działał. Wiele razy spadał z wysokości ok. 1 m na betonową posadzkę. Ostatnio spadł z wysokości 10 m na beton i ze zdziwieniem stwierdziłem że ciągle działa. to znaczy że jest chyba faktycznie niezniszczalny. Jedynie w nim się nie podoba to słaba latarka, najlepsza była w B2100.
Atuty produktu: wytrzymałość, prosta obsługa
Wady produktu: słaba latarka
Polecił(a)bym ten produkt innym!
-1punktów
0 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 22 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
3 na 5
3 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

ferelna SZYBKA i gwarancja

Dnia:30 październik 2013
Tak jak wielu użytkowników w/w modelu miałem nieszczęście pęknięcia szybki po upadku telefonu z niewielkiej wysokości bo z kieszeni spodni. Serwis gwarancyjny jasno stwierdził ze to nie podlega gwarancji a koszt naprawy przekroczył by aktualną cenę nowego telefonu. Na innym forum dowiedziałem się że samej szybki się nie da wymienić, trzeba całą drogą obudowę!
Uważam że opis odporności na upadki jest mocno przesadzony bo w miarę trwała jest tylko obudowa, po upadku na szybkę już nie daje sobie rady a tym samym w takiej sytuacji traci także wodoszczelność.
W związku z powyższym nie jest to telefon który zapewni wezwanie pomocy w ciężkich warunkach.
Atuty produktu: wodoodporność wygodny chwyt wygląd
Wady produktu: słaba szybka i bardzo drogie koszty naprawy
0punktów
1 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 23 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: 3-miasto
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:ekspert
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Od trzech lat razem

Dnia:10 październik 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Chyba trzech bo nie jestem w stanie namierzyć paragonu, ale dość długo aby poznać go praktycznie na wylot.
Daję max pkt. ponieważ każdy kto wybiera ten model wie że to nie będzie centrum rozrywki i że filmów na nim też oglądać nie będzie..
Jeżeli potrzebujemy odpornego urządzenia do komunikowania się to jest to idealny wybór
Zdecydowałem się na niego po tym jak wykończyłem którąś-tam nokię z kolei poprzez niezbyt subtelne się z nimi obchodzenie
[nie pracuję fizycznie ale też nie jestem specjalnie ostrożny przy obchodzeniu się z telefonem]
W recenzji ktoś napisał że testował go przez cały dzień i na zakończenie testów jedyny problem jaki się pojawił to drobne problemy z klawiaturą z/w na dość spore zapiaszczenie ale wystarczyło umyć tel pod bieżącą wodą i wszystko wróciło do normy (mój ostatni tel utonął w deszczu:)
I to absolutnie potwierdzam !!
po trzech latach użytkowania po telefonie widać że nie leżał na półce aczkolwiek ucierpiał tylko trochę wygląd zewnętrzny
- starł się chrom ze środkowego klawisza
- ekran jest dość mocno porysowany - widać to tylko przy WYŁączonym podświetleniu - aczkolwiek staram się pamiętać aby nie nosić go razem z kluczami
- cała masa zadrapań na obudowie
- kurz w głośnikach którego nie udało mi się domyć [ktoś pisał o praniu.. hmm tego jeszcze nie próbowałem :]
- czasami przy upadkach wypada klawisz latarki
Generalnie nic co by wpływało na jego działanie
Bateria jest rewelacyjna - z telefonu korzystam naprawdę dużo a cały czas ładuję go mniej więcej raz na tydzień [choć gdyby wyposażyć go w baterię z modelu E2370 było by już chyba perfekcyjnie]
Soft - spoko - fajerwerków nie ma - aczkolwiek warto by popracować nad jego optymalizacją ponieważ telefon sprinterem nie jest.. i przy wykonywaniu właściwie wszystkich czynności czuć opóźnienie ale też nie jest ono takie aby jakoś specjalnie irytowało
Dużym plusem jest latarka z zewnętrznym klawiszem - przydaje się właściwie codziennie - fakt czasami włączy się przypadkiem w kieszeni ale i tak telefon ładuję średnio raz na tydzień więc drastycznie nie wpływa jego rozładowywanie
Aparat to trochę więcej niż rejestrator kolorów - na pulitzera nie ma szans ale pstryknąć rozkład jazdy czy okładkę książki da się bez problemu
Podsumowując telefon ma parę wad ale jeżeli szukacie twardego zawodnika który nie wymaga aby obchodzić się z nim jak z jajkiem to będzie strzał w 10.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+2punktów
2 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 24 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Krapkowice k. Brześcia
Używam tego produktu od:Mniej niż miesiąc
Doświadczenie:początkujący/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Kilka problemów

Dnia:2 październik 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Telefon ogólnie fajny ale jest parę "ale":
1. Dlaczego nie mogę ustawiać czasu blokady klawiatury. Nawet przy pisaniu smsa po 10 sek . przerwy klawiatura się blokuje. bardzo jest to irytujące.
2. Gdzie się podziewaja pliki z przesyłania przez bluetooth? Jest komunikat ,że odebrano pliki ale gdzie one są ?
Ktoś ma sposób na te problemy?
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
0 z0 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 25 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Warszawa
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
3 na 5
3 na 5
Globalne notowanie
2 na 5
2 na 5

Zrywa połaczenie bluetooth - wada fabryczna

Dnia:9 wrzesień 2013
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
Największą wada tego telefonu jest to, że samoistnie zrywa połączenie bluetooth z zestawem głośnomówiącym (nawet Samsunga) a na wyświetlaczu nadal jest sygnalizowane jego trwanie, ikonką.
Komu to nie przeszkadza, powinien być z reszty raczej zadowolony.
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
+3punktów
3 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 26 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Szczecin
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
3 na 5
3 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Wodoodporny, GPS, latarka, gubi zasięg, problemy z mikrofonem, powolny

Dnia:13 sierpień 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Poniżej przedstawiam moje doświadczenia z GT-B2710.
Telefon raz na jakiś czas (co kilka miesięcy) traci zasięg (pomaga ponowne włączenie). Często zdarza się że rozmówcy nie słyszą co mówię (nie wiem czy to problem zasięgu czy "niewłaściwego" trzymania telefonu - może zakrywam mikrofon). Wyczuwalne jest opóźnienie w działaniu np. w menu i zdarza się, że telefon potrafi się "zamulić". Z opóźnieniem wydaje się być też powiązany inny problem: czasami nie udaje mi się odebrać połączenia mimo wciśnięcia przycisku "Odbierz" - jakby telefon nadal wyświetlał ekran z informacjami o połączeniu, które w międzyczasie przestało być już możliwe do odebrania. Na plus należy zaliczyć latarkę ale niestety przycisk ją włączający jest umiejscowiony dość niefortunnie bo na tej samej wysokości co przyciski regulacji głośności, także chcąc włączyć latarkę możemy chwycić telefon tak, że wciśniemy zarówno przycisk regulacji głośności jak i latarki a wtedy latarka nie włączy się. GPS przydaje się jeśli chcemy korzystać z "prostych" aplikacji (nie mamy zamiaru używać telefonu jako nawigacji wyszukującej drogę do celu) - za pomocą odpowiedniego oprogramowania telefon można śmiało używać jako GPS logger czy wskaźnik aktualnej pozycji. Przeglądarka obrazów nie posiada opcji wyświetlania pełnoekranowego - widoczne jest menu telefonu przez co obszar podglądu jest stosunkowo mały. Mała jest także rozdzielczość nagrywanego wideo (nagrane materiały nadają się do oglądania tylko i wyłącznie na tak małym ekranie jak ten w telefonie). Dołączona bateria jak dla mnie mogłaby być większej pojemności - taka jak w GT-E2370 (w moim egzemplarzu używanie GPS'a dość szybko ją wyładowuje). Wodoodporność to największa zaleta - "kąpałem" telefon wiele razy gdy się ubrudził i do dziś nic mu się nie stało.
Atuty produktu: solidny, wodoodporny, latarka, gps, cena
Wady produktu: gubi zasieg, powolny, problemy z dźwiekiem, rozdzielczość nagrywanego wideo, słaba bateria w zestawie, brak słuchawkowego gniazda jack 3.5 mm
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+3punktów
3 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 27 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Wrocław
Używam tego produktu od:3-6 miesięcy
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Super telefon dla aktywnych ludzi

Dnia:12 lipiec 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Działa bez zarzutów. Bardzo dobry odbiornik gps. Nie gubi sygnału nawet w plecaku czy schowku samochodowym. Dobra latarka. Bateria długo trzyma. Nie gubi zasięgu sieci. Ma wszystko czego potrzeba w terenie.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+2punktów
2 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 28 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: tarnów
Używam tego produktu od:2-5 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Mały minus

Dnia:23 czerwiec 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
to mały otwór mikrofonu, mając do czynienia ze smarem i kurzem (mechanik, autokary) często się zatyka, poza tym nawet dziesięciominutowa kąpiel w oleju napędowym mu nie zaszkodziła, w ramach zakładu (oczywiście wygrałem) jeździł ok. godziny przymocowany do koła yamahy raptor700 i dalej działał w przeciwieństwie do "innych telefonów", używam dwa lata, bez żadnych usterek i skazałem go na dożywocie u mnie. Poniżej zdjęcia mojego pancernika.
Ilustracje do tej recenzji
(Kliknij, aby oglądać pełnowymiarowy obraz)
Zdjęcie nadesłane przez użytkownika
Zdjęcie nadesłane przez użytkownika
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
1 z1 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 29 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Żnin
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:11+
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

IDEALNY DLA MNIE

Dnia:15 czerwiec 2013
miałem taki od listopada 2012 do maja ale mi go ukradli (bardzo dziękuje Ci złodzieju) i dostałem w T Mobile nowy z ubezpieczenia .Ogólnie telefon najlepszy jaki miałem mocny głośny i bateria długo trzyma. można czasem w coś pograć albo radia i muzyki posłuchać . Telefon ma to co potrzebuje.
Atuty produktu: długo trzyma bateria, aparat, latarka, szczelność, zaczep do smyczy, kształt, głośne oba głośniczki, duży i wyraźny ekran, duże klawisze
Wady produktu: troszkę duży i gruby
+3punktów
3 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 30 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Lubliniec
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
3 na 5
3 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

pancerny telefon???

Dnia:11 czerwiec 2013
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
W moim przypadku telefon miał być odporny na czynniki zewnętrzne jak uderzenia, zarysowania, pot, kurz, deszcz itp. Prowadzę aktywny tryb życia i nie stać mnie na ciągłe wymiany aparatów bo się zapocił albo zalał go deszcz. Liczyłem na coś więcej gdy go kupowałem a tymczasem nie przeszedł starcia z zapalniczką w kieszeni jeansów. Jeżeli pęka szybka z takiego powodu to gdzie jego osławiona odporność. Jak zniszczyć niezniszczalny telefon??? Odpowiedz jest prosta włożyć go do kieszeni z czymś jeszcze i zrobić dwa przysiady.
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
0punktów
2 z4 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 31 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
3 na 5
3 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

Mocny, prosty a skąplikowany:-)

Dnia:10 czerwiec 2013
Czemu tak, ano dlatego że jest naprawdę mocną(odporną)maszyną jak wszyscy piszą, niestety mnogość funkcji czasami przerasta możliwości sprzętu i troszkę wtedy spowalnia go jeśli chcemy od niego zbyt wiele, ale, ale, posiada wszystko poza wi-fi więc jest super za tą cenę, funkcje telefonu (dzwonienie i smsowanie) to przyjemność przy pomocy tego samsunga cała resztę traktować należy jako dodatek czasem przydatny. Po roku posiadania go kupiłbym bym go raz jeszcze.Polecam tym co potrzebują mocny telefon (telefon nie smartfon)
p.s. dla mnie największa wada to raporty doręczenia sms- lubię wiedzieć czy mój sms dotarł do odbiorcy ale czemu jestem powiadamiany o tym osobnym sms-em? panowie od softu: to zdecydowanie jest do poprawy bo toż to jakaś masakra jest
+4punktów
4 z4 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 32 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:3-6 miesięcy
Funkcje
2 na 5
2 na 5
Wydajność
2 na 5
2 na 5
Wzornictwo
3 na 5
3 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

szybka

Dnia:30 maj 2013
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
wszystko byłoby dobre, ale dwa dni w kieszeni z kluczami i szybka tak porysowana, że niewiele już widać!
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
-2punktów
3 z8 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 33 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Błądzim
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Niezniszczalna bestia

Dnia:23 maj 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Telefon używam od grudnia .... pływał za mną w przeręblu - nagrywanie pod wodą znakomite. Najlepszym atutem jest jego wytrzymałość upadek z 6 metrów nawet go nie drasnął ( spadł na kostkę brukową ). Diodowa latarka przydaje mi się podczas akcji w straży, na rybach ( nocne wędkowanie) oraz kąpiele w wodzie czyli telefon idealny dla aktywnego korzystania z niego.
Atuty produktu: odporny na wszystko, cena produktu rozsądna, latarka
Polecił(a)bym ten produkt innym!
-1punktów
3 z7 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 34 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Częstochowa
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Prawdziwy pancerny telefon

Dnia:22 maj 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Używam go od ponad 2 lat, mogę powiedzieć że nie raz ratował mi tyłek. Jestem strażakiem, lubię wspinaczkę, rower, góry i taki telefon jest mi potrzebny, wydajna bateria, wodoodporny, gps. Nigdy mnie nie zawiódł. Mam nadzieję że Samsung dalej będzie rozwijał tą linie, przydałby się jeszcze jakieś WiFi, mądrzejszy system i dotykowy wyświetlacz i to byłby telefon idealny:)
Polecił(a)bym ten produkt innym!
-6punktów
0 z6 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 35 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Solid vs Gwarancja

Dnia:22 maj 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Prowadzę firmę Budowlaną więc zakupiłem "Solida". Po około 5 miesiącach telefon wypadł mi z kieszeni kamizelki prosto pod lejącą się z węża wodę. Pojawiły się plamy na wyświetlaczu więc się bardzo zdziwiłem bo podobno telefon wytrzymuje 1 m pod wodą przez 30 min. Telefon został oddany na gwarancję. Po 1,5 tygodnia został przysłany nowy telefon. Więc gwarancja obejmuje zalanie cieczą. Polecam ten telefon nie tylko dlatego że jest naprawdę solidny ale ze względu na gwarancję producenta.
Wady produktu: niektóre egzemplarze nie są wodoszczelne
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
3 z6 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 36 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
2 na 5
2 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

Nielogiczny soft

Dnia:16 maj 2013
Nie rozpoznaje numerów z książki. Ładuje do spamu smsy z Litwy (dolaczego akurat z Litwy??) Nie mozna ustawic pamieci na mmsy w zwiazku z czym musze co kilkanascie kasowac. Soft nie jest intuicyjny...
Moze i solid, ale dla starego kierowcy jelcza dobry
-1punktów
1 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 37 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: CALifornia
Używam tego produktu od:3-6 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Mega power

Dnia:15 maj 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Prawdziwy telefon wydajny ,funkcjonalny odporny - poprostu telefon a nie jakieś wycackane świecidełko dla kochających inaczej :)
Atuty produktu: idealny pancernik
Wady produktu: brak
Polecił(a)bym ten produkt innym!
0punktów
1 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 38 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Goczałkowice-Zdrój
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Bardzo dobry telefon

Dnia:11 maj 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Mam go od 10-08-2011 i uzywam 24/7. Bardzo funkcjonalny i wytrzymały sprzęt. Latarka z fizycznym przyciskiem działąjącym nawet przy zablokowanej klawiaturze; bateria działająca nawet nie wiem ile, bo ładuję go bardzo rzadko (może raz na tydzień, a rozmawiam dużo); szczelna i wytrzymała obudowa. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Dobra robota Samsung! Jeśli w sprzedaży pojawi się godny nastepca, to chętnie kupię znowu.
Atuty produktu: bateria, latarka, wytrzymała/szczelna obudowa
Wady produktu: może i są ale nie przeszkadzają
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+2punktów
5 z8 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 39 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Bełchatów
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Niezastąpiony

Dnia:10 maj 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Idealny na kajak, wędkowanie, camping, wycieczkę turystyczną, wyprawę do lasu, w teren, GPS, latarka itp. W sam raz dla mnie. Noszę go w tylnej kieszeni spodni, siadam na nim a on cały, pancerny. Żadnych pęknięć, luzów.
Wielka wada to wyświetlacz (wielkość, nie rozdzielczość). No i aparat foto mógłby być lepszy. Przydaje się do archiwizacji działań zawodowych w terenie. Osoby wybierające ten model akceptują wymiary telefonu. Gruby i "niezgrabny". Zwiększenie wymiarów wynikające z większego wyświetlacza, jest zdecydowanie do zaakceptowania. Telefon ten wybierają ludzie dla których funkcjonalność jest na pierwszym miejscu. Dlatego musi mieć miejsce dla męskiego palca na wciśnięcie klawisza i duży wyświetlacz i latarkę i pyłoszczelność i wodoodporność. Ten telefon to nie gadżet do lansu przed znajomymi tylko przydatne narzędzie w pracy i podczas aktywnego odpoczynku w terenie.
Atuty produktu: odporny długa bateria męski latarka gps
Wady produktu: mały wyświetlacz słabe foty
Polecił(a)bym ten produkt innym!
-2punktów
1 z4 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 40 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Bydgoszcz
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Genialny

Dnia:18 kwiecień 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Opinia osoby która portzebowała wytrzymałego telefonu! Jest swietny, dobrze leży w dłoni, super wytrzymały nie do zajechania. poza wytrzymałością w terenie, daje rade z testerem w postaci 1.5 rocznego dziecka. przetrwał jego ślinę, ząbkowanie, i wszelkiego rodzaju uderzenia o wszystko co ma w zasięgu. jestem bardzo zadowolony, pozostaje przy tego rodzaju telefonach. bateria przy standardowym użytkowaniu spokojne 4 dni, latarka - Petarda!! funkcje jak w opisie, dla moich wymagań w zupełności wystarczają.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
2 z3 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 41 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Wisła
Używam tego produktu od:1-3 miesięcy
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
2 na 5
2 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
3 na 5
3 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
2 na 5
2 na 5

Solid 2170

Dnia:29 marzec 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
1. Przy włączonym bluetooth wyświetlacz cały czas świeci- przez noc bateria padła
2. "Wideo połączenie" polega na tym, że cały czas kręcimy telefonem. Jedyna kamera jest po przeciwnej stronie niż ekran- albo pokazuje siebie, ale nie widzę rozmówcy, albo widzę rozmówce, ale on nie widzi mnie. Paranoja!.
3. Nie rozpoznaje niektórych plików z poprzedniego modelu Solid 2100
4. Przypisanie dzwonka do kontaktu możliwe tylko wtedy, kiedy kontakty są w pamięci telefonu. Jeżeli bezpieczeństwa przechowujemy je także na karcie SIM wszystkie kontakty wyświetlają się podwójnie, np.
Jola (tel)
Jola (Sim)
Kowalski (tel)
Kowalski (SIM) itd...
5. Nie wiadomo po co zamieniono klawisz spacji z bocznego na środek- przy pisaniu odruchowo wciskamy po staremu i tracimy nerwy.
6. Blokada klawiszy nie blokuje przycisku latarki (!)- zaświeca się w kieszeni i rozładowuje baterię
7. Trzeba kupić nowy kabel do PC-ta, z Solida 2100 nie pasuje.
8. Radio na najniższym poziomie głośności za głośne- w nocy do snu słuchać się nie da.
Generalnie skonfigurowanie to orka- mało przyjazny i raczej "nie logiczny" telefon. Co do solidności- starszy model był wykonany z lepszych materiałów (zamiast plastiku guma), miał ładniejszą kolorystykę (opcja z bordową obramówką), solidniejszy kabel i cała ładowarka. Widac oszczędności producenta i tyle..
Telefon i tak polecam, ale tylko z powodu braku konkurencji na rynku.
Atuty produktu: większa bareria niż 2100większy weyświetlacz, lepszy aparat
Wady produktu: jak w recenzji
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+2punktów
5 z8 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 42 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:ekspert
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

solid

Dnia:16 marzec 2013
witam
telefon naprawdę daje radę, bateria trzyma około 4dni przy intensywnym używaniu, odporny na topienie i średnie uszkodzenia mechaniczne, nie jest niezniszczalny :) , szkoda tylko że internet to prechistoria, ale w razie potrzeby "coś tam " można sprawdzić, telefon bardzo prosty, podstawowe funkcje, mocny sygnał, gps-jakiś tam, aparat 2.0 jest :), do rozmów wystarczy tym bardziej że znosi naprawdę ciężkie warunki, szkoda tylko że nie jest odporny na kradzież :( mi ukradli, mimo że włączona była funkcja mobil tracker która po zmianie karty sim wysyła w ukryciu przed użytkownikiem sms na nr podany przez poprzedniego użytkownika z numerem nowej karty sim, mimo że nasza policja ma nr aktualny "złodzieja" nie może go namierzyć??? to tak w ramach dygresji:)
0punktów
1 z2 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 43 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Jelenia Góra
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
4 na 5
4 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Telefon dla turysty

Dnia:6 luty 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Moduł GPS niezastąpiony, latarka to strzał w dziesiątkę, uchwyt na smycz przydaje się w najdziwniejszych sytuacjach. To mój pierwszy telefon który słyszę na skrzyżowaniu w mieście i mogę go umyć pod kranem. Kilka razy lądował na betonie i działa. Bardzo wydajna bateria, wygodna klawiatura, gabaryty "akuratne".
Polecił(a)bym ten produkt innym!
-3punktów
5 z13 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 44 dla SOLID B2710
Awatar
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Funkcje
1 na 5
1 na 5
Wydajność
2 na 5
2 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
3 na 5
3 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

Recenzja samsung b2710

Dnia:25 styczeń 2013
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
Telefon ten jest ogólnie spoko tylko przez jakies pół roku. Po tym okresie zaczyna szfankowac. u mnie nie działa karta sd, podczas eksploatacji zgubiłem przycisk choc od odporności telefonu powinien wg mnie wytrzymac upadek. kolejnym mankamentem jest słabo działajacy soft. Telefon często się zawiesza. Mimo 2 letniej gwarancji telefon nie został na nia przyjęty.
Nie, nie polecił(a)bym tego produktu innym.
+5punktów
7 z9 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 45 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: szczecin
Używam tego produktu od:1-2 lat
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:1-2
Funkcje
5 na 5
5 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
5 na 5
5 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
5 na 5
5 na 5

Mam go już ponad rok czasu i Polecam..

Dnia:5 styczeń 2013
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Polecam ten model telefonu wszystkim, którym zdarzało sie zapomnieć wyjąć telefon z kieszeni przed wrzuceniem do pralki i wyprać w tem.50'c. Zrobiłem to juz, dwa razy i nie wpłyneło to na jego działanie. Wyprał się i był tylko czystrzy :). odporny na wodę błoto i piasek z plaży... jego wielkim atutem niewontpliwie to opcja latarki LED i naprawdę mocna bateria, która trzyma ponad tydzień czasu... Naprawdę polecam..
Atuty produktu: niezawodny niezniszczalny
Wady produktu: czasami się zamula oprogramowanie i długo myśli
Polecił(a)bym ten produkt innym!
-5punktów
4 z13 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 46 dla SOLID B2710
Awatar
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
4 na 5
4 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
2 na 5
2 na 5
Globalne notowanie
3 na 5
3 na 5

B2170 po roku uzytkowania

Dnia:26 grudzień 2012
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Zalety: bateria długo trzyma, wyrażny wyświetlacz, faktycznie odporny na wodę, łatwo się czyści,jasna latarka, dobry kalendarz, moduł gps, standartowe złącze ładowarki (mikroUSB), wygodna klawiatura.
Wygodne wyszukiwanie w książce telefonicznej. Niezły aparat ale bez lampy błyskowej.
Wady: Samoistnie włączająca się latarka - wciśnięcie 2x przy zablokowanej klawiaturze jej przycisku powoduje włączenie -niektórzy piszą, że im się nie włącza - mi robi to nieustanie i bateria do ładowania po 2 dniach. Naprawdę słaby zasięg jak na telefon w tej cenie i tej klasy - nawet nokia 100 lepiej się sprawuje a to przecież telefon budżetowy. T9 włączony tylko w SMS, nie pamięta ustawień T9 w innych funkcjach - np. w notatkach. W starych siemensach można to było sobie już konfigurować jak kto chciał i pamiętały w którym miejscu włączone było T9. ŻADNYCH APLIKACJI W SAMSUNG STORE a ikona w menu jest i zajmuje niepotrzebnie miejsce. Odporność na kurz jest niezła jeśli chodzi o wyświetlacz i większość telefonu niestety dostaje się on do głośników powodując nieprzyjemne brzęczenie.
Słowem w tej cenie mogło by być duuużo lepiej zwłaszcza od strony oprogramowania, niestety nie jest i już chyba nie będzie. Jeśli ktoś go kupuje okazyjnie - spox, jeśli nowy można się jescze zastanowić. Bo zasięgiem będziemy naprawdę zawiedzeni...
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+1punktów
6 z11 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 47 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Mrągowo
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

B2710

Dnia:9 grudzień 2012
Polecił(a)bym ten produkt innym!
Może powiele to co inni piszą ale telefon znakomity. Najważniejsze to odporność zarówno na wodę , kurz , wstrząsy ale mimo iż tego nie ma w instrukcji czy specyfikacji radzi sobie z takimi zabrudzeniami jak smary, oleje czy nawet ropa. Jego przewaga nad nowymi SOLIDAMI jest taka że puki co jako jeden z nielicznych posiada moduł GPS który sprawdza się znakomicie (mimo stosunkowo niewielkiemu wyświetlaczowi.
Co do gabarytów samego telefonu.... duży ale przynajmniej pewnie się go trzyma , a dzięki wadze jak wypadnie z kieszeni od razu to zauważymy (kto by nie zauważył zgubienia cegły z kieszeni) ale dla mnie to akurat +
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+7punktów
9 z11 osób uznało tę recenzję za pomocną.
Recenzja 48 dla SOLID B2710
Awatar
Lokalizacja: Włocławek
Używam tego produktu od:6-12 miesięcy
Doświadczenie:średnio zaawansowany/a
Liczba produktów SAMSUNG, które posiadam:3-5
Funkcje
4 na 5
4 na 5
Wydajność
5 na 5
5 na 5
Wzornictwo
4 na 5
4 na 5
Jakość/Cena
5 na 5
5 na 5
Globalne notowanie
4 na 5
4 na 5

idealny telefon do pracy w ciężkich warunkach

Dnia:5 grudzień 2012
Polecił(a)bym ten produkt innym!
wytrzymały, po naładowaniu długi czas użytkowania baterii, duży ekran i klawiatura, rozwinięty jak na telefon tzw."robol" , nadający się głównie dla mężczyzn pracujących m.in. w brudzie, kurzu, wodzie itp.
za wadę możemy uznać jego wielkość i masywność.
Polecił(a)bym ten produkt innym!
+7punktów
9 z11 osób uznało tę recenzję za pomocną.